Course Outline

Εισαγωγή στο ISO 22000

  • Επισκόπηση συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων
  • Σκοπός και οφέλη της πιστοποίησης ISO 22000
  • Σύγκριση με άλλα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων (HACCP, FSSC 22000, κ.λπ.)

Κατανόηση του πλαισίου ISO 22000

  • Βασικά στοιχεία του ISO 22000:2018
  • Η Δομή Υψηλού Επιπέδου (HLS) και η σημασία της
  • Ενοποίηση με άλλα συστήματα διαχείρισης (ISO 9001, ISO 14001)

Προαπαιτούμενα Προγράμματα (PRP) και Επιχειρησιακά PRP

  • Κατανόηση προαπαιτούμενων προγραμμάτων
  • Καθορισμός λειτουργικών PRP
  • Διασφάλιση μέτρων υγιεινής και υγιεινής

Ανάλυση κινδύνου και κρίσιμα σημεία ελέγχου (HACCP)

  • Αρχές HACCP στο ISO 22000
  • Διεξαγωγή ανάλυσης κινδύνου
  • Καθιέρωση κρίσιμων σημείων ελέγχου (CCP)

Ανάπτυξη και εφαρμογή FSMS

  • Απαιτούνται βασικά έγγραφα και αρχεία
  • Θέσπιση στόχων για την ασφάλεια των τροφίμων
  • Ρόλοι και ευθύνες στη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων

ISO 22000 Εσωτερικός Έλεγχος

  • Κατανόηση των απαιτήσεων εσωτερικού ελέγχου
  • Διενέργεια εσωτερικού ελέγχου ασφάλειας τροφίμων
  • Αναφορά και διορθωτικές ενέργειες

Προετοιμασία για την πιστοποίηση ISO 22000

  • Βήματα στη διαδικασία πιστοποίησης ISO 22000
  • Κοινές προκλήσεις και πώς να τις ξεπεράσετε
  • Συνεργασία με φορείς πιστοποίησης

Συμμόρφωση και Συνεχής Βελτίωση

  • Διατήρηση πιστοποίησης ISO 22000
  • Εφαρμογή στρατηγικών συνεχούς βελτίωσης
  • Νομική και κανονιστική συμμόρφωση στην ασφάλεια των τροφίμων

Μελέτες Περιπτώσεων και Πρακτικές Εφαρμογές

  • Πραγματικά παραδείγματα εφαρμογής του ISO 22000
  • Διδάγματα από επιτυχημένα προγράμματα για την ασφάλεια των τροφίμων
  • Διαδραστικό εργαστήριο για τον σχεδιασμό FSMS

Περίληψη και Επόμενα Βήματα

  • Βασικά στοιχεία από το μάθημα
  • Πηγές για περαιτέρω μάθηση
  • Q&A και συζήτηση

Requirements

  • Βασική κατανόηση των αρχών ασφάλειας των τροφίμων
  • Εξοικείωση με το HACCP (Ανάλυση κινδύνου και κρίσιμα σημεία ελέγχου)
  • Η εμπειρία στην παραγωγή τροφίμων, η διασφάλιση ποιότητας ή η συμμόρφωση είναι επωφελής

Ακροατήριο

  • Υπεύθυνοι Ασφάλειας Τροφίμων
  • Επαγγελματίες διασφάλισης ποιότητας
  • Υπεύθυνοι συμμόρφωσης στη βιομηχανία τροφίμων
  • Επόπτες παραγωγής τροφίμων
  • Business διαχειριστές στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων
 14 Hours

Number of participants


Price per participant

Upcoming Courses

Related Categories